Kjo infermiere mendon se askush nuk e sheh, por dikush e pa dhe nuk mundi të heshtë…

K..anc.eri është një nga së..mundjet më të kë.qija në botë, veçanërisht nëse prek fëmijët. Kur Shelby dhe Jonathan kuptuan se vajza e tyre Sophie nuk ndihej mirë dhe nuk mund të merrte frymë, ata menjëherë menduan se shkaku mund të ishte një ale.rgji. Mjeku që e vizitoi mendoi se mund të ishte një as.tmë, por fatk.eqësisht ishte më k eq.
Në fillim mjekët vendosën të kryenin teste al.ergjie për të ditur shkakun që shkak.tonte sëm.undjen e tij, por ata nuk kishin kohë.
Shtyp hapesiren re.klamuese me poshte dhe ndiqni lajmin e plote

Para se ata të mund të fillonin për t’i bërë analizën, e vogla, ndërsa ishte në shtëpi me prindërit e saj, pësoi një kr.izë të frymëmarrjes dhe u transportua në një spi.tal nga një ambul.ancë.Mj.ekët e vizituan dhe thanë se nuk ishte ale.rgji apo as as.tma, por ishte diçka shumë më se.rioze. Sophie u diag..nostikua me një lim.fomë të qel izave T.
Shtyp hapesiren re.klamuese me poshte dhe ndiqni lajmin e plote

Pasi u diagn..ostikua me këtë sëm..undje të tm.errsh.me, Sophie e vogël qëndroi në sp.it.al për disa muaj për të marrë ki.mio.tera.pinë dhe për të marrë trajtimin më të përshtatshëm. Përkundër forcës së saj, k..anceri po përhapej në trupin e saj. Sidoqoftë, ki.miot.era.pia nuk ndikoi në aftësinë e saj për të ecur, për të folur dhe për të ngrënë.
Shtyp hapesiren re.klamuese me poshte dhe ndiqni lajmin e plote

Shelby është një grua shumë e vëmendshme ndaj vajzës së saj, gjithmonë i qëndronte në krah dhe ishte e pranishme në çdo situatë. E vetmja gjë që i intereson është ta shohë atë të ndihet mirë. E ajo ka shkruar një letër rrënqe.thëse për infer.mieren që kujdeset për vajzën e saj të vogël.

Kjo është ajo që nëna e Sophie-s ka shkruar në Facebook:

“Unë po të shoh. Unë ulem në këtë divan çdo ditë dhe të shoh. Bëni gjithçka për të shkuar pa u vënë re nga unë dhe vajza ime. Unë e shoh ndryshimin tuaj të shprehjes kur ndiheni sikur po qa ni. Mundoheni në çdo mënyrë për të lehtësuar fr.ik.ën e tyre dhe për t’i ndihmuar ata që t’i fitojnë be.tejat me së..mundjen. Para se t’i hiqni garza, thua “më falni”, e herë të tjera edhe më shumë se të themi “faleminderit”.

E shoh ste.toskopin rreth qafës dhe shikoj çdo lëvizje që bëni për secilin fëmijë që kujdesesh dhe e do.

Vjen me karrocat plot me i.la.çe në dhomat e fëmijëve, ndërkohë që telefoni në xhepin tuaj vazhdon të bjerë për em.ergj.encat e dhomave të tjera. Unë shoh se gjatë natës, kur vendosni dorashka dhe maskë, përpiquni të mos bëni zhurmë. Unë shoh që riorganizoni dhjetëra tableta për pacientët tuaj në mënyrë që ata të mund të arrijnë qëllimin e tyre.

Unë të shoh se po përkëdhel kokat e tyre tullace dhe i mbuloni ato me batanije. Unë shoh se si mund të bësh shumë gjëra së bashku në të njëjtën kohë, si të punosh në kompjuter teksa i jep dashuri një fëmije, nëna e të cilit nuk është e pranishme në atë moment.

Mënjanoni gjithçka rreth jetës suaj për 12 orë, për t’ja kushtuar veten për t’u kujdesur për të së.mur.ët dhe për të ndihmuar fëmijët që po v.de.sin. Pa marrë parasysh se çfarë po ndodh, kur ecni në një dhomë ju gjithmonë keni një buzëqeshje në fytyrën tuaj.

Telefononi mjekun, bankën e gj.aku.t dhe farma cinë në kohën e duhur sa herë që fëmija im ka nevojë për këtë. Gjithmonë kontrolloni që unë jam në rregull.

Uleni dhe më dëgjoni, edhe nëse telefoni juaj vazhdon të bjerë dhe lista juaj është më e gjatë se një milje.

Unë të shoh sa kujdesesh. Ne të shohim të gjithë.

Ju jeni njeri shume i mire për ne, çdo ditë. Fëmijët tanë nuk mund të kishin atë që kanë nevojë pa ty. Nënat si unë nuk do të ishin mirë nëse nuk do të dëgjoheshin nga ty. Ju shpëtuat fëmijët tanë dhe pa ju nuk mund ta bënim atë.

Me dashuri,

nga një nënë që sheh gjithçka që bën dhe të do”.

Ky mesazh i mrekullueshëm, në nder të të gjithë atyre që kujdesen për të së..murët, ka marrë mbi 50 mijë pëlqime.

Për fat të mirë ka ende njerëz të mrekullueshëm që mund t’i kushtojnë jetën e tyre atyre që kanë nevojë më së shumti. Lini një koment dhe mos harroni të ndani fjalët e bukura të kësaj nëne të guximshme me miqtë tuaj.