Rudina Dembacaj tregon se`kretin : Ja se si arrita të dobësohem plot 30 kilogram, hoqa dorë nga kto ushqime të cilat ..

Prej 3 muajsh, aktorja e njohur e humorit, Rudina Dembacaj është bërë nënë dhe, si për të gjitha nënat, edhe për të, të jetë disa kg mbipeshë është krejt e zakonshme. E mësuar me mbipeshën në trupin e saj, Rudina nuk e ka aspak problem edhe këtë fazë të jetës me vetëm 9 kg më shumë se idealja. Sepse ajo dikur ka qenë edhe 35 kg mbipeshë. Profili që njohin të gjithë nga ekrani nuk është ai që ka pasur dikur Rudina.
Shtyp hapesiren re.klamuese me poshte dhe ndiqni lajmin e plote

Në vitin e parë të studimeve të larta, ajo ka pasur kulmin e shëndetit dhe jo pak, por plot 89 kg. E ftuar në “Pasdite në Top Chanel”, Rudina ka treguar edhe historinë e trupit të saj mbipeshë dhe si vendosi të ndryshojë e të rikthehet në një fizik perfekt në një kohë të shkurtër:
Shtyp hapesiren re.klamuese me poshte dhe ndiqni lajmin e plote

“Momenti kur kuptova se duhet të ndryshoja ishte gati si një go`ditje. Isha në Vlorë te tezja dhe gjatë gjithë kohës ndjeja erë mishi qengji poshtë shtëpisë së saj… Nuk di ta shpjegoj pse, por ishte hera e parë që nuk më pëlqente vetja kur shihesha në pasqyrë…. “ – tregon Rudina për momentin pas të cilit vendosi të hynte në di`etë të rre`ptë.
Shtyp hapesiren re.klamuese me poshte dhe ndiqni lajmin e plote

Ishte koha kur edhe familja, edhe shoqëria kishin filluar ta nxitnin për t’u dobësuar: “Mami më thoshtë ‘ne do hamë darkë, ti mos hajde, se je bërë si lopë.’ Motra (stiliste) nuk më vishte dot siҫ donte… Gati të gjithë e vua`nin faktin që unë isha e shëndoshë, përveҫ meje…”. Pas momentit kur kuptoi se duhet të ndryshonte trupin e saj, vendosi të hiqte dorë përfundimisht nga al`koli: “Kur isha e shëndoshë, më pëlqente shumë bi`rra dhe e vija mbi bark…” Po ashtu, brumrat, picat dhe fast food-et i eli`minoi nga dieta: “Për dy muaj isha e transformuar.
Një gjë që e motivoi edhe më shumë ishte reagimi i njerëzve: “Shikoja reagimet e njerëzve, më motivoi shumë kjo gjë. Nuk i kisha më këmbët si salciiҫe, kisha një vetëbesim edhe më të madh. Për dy muaj nuk ia besova askujt se kisha hyrë në di`etë. Më vonë, fillova dalëngadalë edhe palestrën, derisa humba 35 kg për një kohë afër 3-vjeҫare.”
Se`kreti i Rudinës për një tr`up perfekt: – Hoqa dorë nga ushqimet e gatshme. Mami më mësoi që ҫdo fundjavë ta përgatisja vetë ushqimin. Bëja shpenzimet e javës me fruta dhe perime dhe i lija gjysmë të gatshme. – Haja supëra nga më të ndryshmet dhe supersallata. Dreka ishte krejtësisht normale, me perime të larmishme.
– Nuk njihja më parë avokadon, por zbulova se ishte një prej frutave më të shë`ndetshme. – Eli`minova ҫdo lloj pije me gaz dhe alk`olike, si dhe kripën e tepërt (mua më pëlqejnë shumë turshitë, por edhe kripa e tepërt është si sheqeri.) – Bëra ca truke të vogla, por nuk lashë asgjë jashtë di`etës. Se`kreti për rezultatin është zvogëlimi i porcioneve.

– Edhe palestra ka luajtur një rol të rëndësishëm. 3 herë në javë dy orë. Dhe në fund të të gjitha veglave, ushtrime kardio. – Pas tre muajsh, pata një rezultat befasues.
Metodat e IF: – Metoda 16/8: konsiston në ko`nsumimin e ushqimit përgjatë 8 orëve dhe ndërprerjen e tij për 16 orët në vijim. Pra, ha`ni mjaftushëm nga ora 08:00 – 16:00 pastaj agjëroni për 16 orë. – Metoda “ha-ndalo-ha”: përfshin agjërimin për 24 orë; ha`ni për shembull në drekë dhe më pas ha`ni sërish drekën e ditës tjetër. – Metoda 5:2: bazuar në këtë metodë, konsumoni 500-600 kaloni gjatë dy ditëve të njëpasnjëshme dhe më pas ha`ni normalisht 5 ditët e tjera të javës.

/>