I vendosën GPS shqiponjës për 20 vite, harta e fluturimit të saj është fantastike

E pabesueshme dhe në kufijtë e të paimagjinueshmes është veprimi që kanë bërë disa studiues të një Universiteti në Kazakistan. Ata i vendosën një GPS një shqiponje në trupin e saj, duke ndjekur për gati 20 vite rrugët që ajo ndiqte gjatë dimrit dhe verës.
Shtyp hapesiren re.klamuese me poshte dhe SHIKONI FOTOT

Pasi e gjetën sërish shqiponjën panë në se rrugët që ajo ndiqte janë të përafërta me rrugët që kanë pas ndjekur karvanët në periudhat e mëparshme.
Shtyp hapesiren re.klamuese me poshte dhe SHIKONI FOTOT

Studiuesit janë duke bërë kërkime tashmë mbi faktin nëse ka një lidhje mes itinerarit që ka zgjedhur shqiponja dhe rrugës së karnavanëve, megjithatë vetëm harta e rrugëtimit të saj është një magji më vete
Shtyp hapesiren re.klamuese me poshte dhe SHIKONI FOTOT