Për vite me radhë, askush nuk e vizitoi shtëpinë e kësaj zonje të vetmuar. Kur komshija e saj kaloi pragun…

Është e vështirë të imagjinohet një fat më i keq se ai i një pleqërie të vetmuar. Vetmia atrofizon mendjen, dëgjimin dhe shikimin, deri në atë pikë sa të mos njohësh asgjë përtej hundës. Shumica e njerëzve të vetmuar janë tërhequr aq shumë në vetvete sa kanë një kohë të vështirë duke u besuar të tjerëve. Fri.ka i trullos ata. Kjo ndodhi me protagonisten tonë sot.
Shtyp hapesiren re.klamuese me poshte dhe ndiqni lajmin e plote

Lucy Allen, 39 vjeç dhe nënë e tre fëmijëve, jeton në apartamentin e saj në Londër për 21 vjet. Për shumicën e kësaj kohe, gruaja është përpjekur të krijojë një lidhje me fqinjen e saj të moshuar, shkruan meganews.al. Sidoqoftë, zonja jetonte e mbyllur fort, duke refuzuar çdo kontakt të jashtëm. Me sa duket, vuante nga një së..mundje mendore.
Shtyp hapesiren re.klamuese me poshte dhe ndiqni lajmin e plote

Pasi u përpoq shumë, Lucy më në fund fitoi mjaft besim te gruaja e vjetër për të shkuar në shtëpinë e saj. Ajo që pa atje e la gruan të tmerruar! Vetëm Zoti e di, për sa kohë jetoi gruaja e moshuar në kushte kaq të pasigurta! Nga ana tjetër, siç zbuloi më vonë Lucy, fqinja e saj kishte lënë pas dore higjenën për 13 vite…

Shtyp hapesiren re.klamuese me poshte dhe ndiqni lajmin e plote

Çdo gjë e ndyrë, e vjetër dhe e thyer: mobilje, rroba, një shtresë papastërtie në dysheme … Me çdo hap që ndërmori, zemra e zonjës Allen ishte mposhtuar nga dhimbja. Përveç kësaj, pothuajse nuk kishte ushqim në frigoriferin e gruas së vjetër dhe myku i zi kishte zënë raftet e poshtme, shkruan meganews.al.

Por Lucy nuk ishte tre mbur. Ajo perveshi menget dhe filloi të transformojë shtëpinë (dhe jetën) e fqinjes se saj. Paralelisht, ajo kërkoi ndihmë në internet. Ishte koha për të hedhur gjëra të vjetra, të ndyra dhe të shqyer dhe për të blerë gjëra të reja, për të përmirësuar cilësinë e jetës së gruas së vjetër!

Veprat e mira ishin të shpejta. Në një vështrim të shpejtë, thirrja e Lucy filloi te marre pergjigjen e njerëzve të mirë, të dhem bshur dhe vullnetarë, shkruan meganews.al. Mjafton të themi se 80% e listës së gjërave të nevojshme, Lucy i mblodhi ato në një ditë të vetme!

Ndërkohë, gruaja përgatitej të rregullonte pastrimin e shtëpisë së gruas së vjetër. Shërbimi i plotë i pastrimit zgjati më shumë se 11 ditë!

Tani, zonja e vetmuar ka një shtrat të ri, të pastër dhe pa vrima. Mobiljet nuk janë më të skuqura. Papastërtia është zhdukur dhe frigoriferi shkëlqen kaq pastër. Për më tepër, ushqimi normal u shfaq në raftet e saj për herë të parë në një kohë të gjatë.

Për fat të mirë, Lucy nuk punoi vetëm. Ajo kishte ndihmën e vajzës së saj më të madhe, 14 vjeç. Vajza, me një shpejtësi befasuese, gjeti një gjuhë të përbashkët me gruan e vjetër. Ata u shoqëruan shumë mirë, dhe vajza madje i mësoi se si të merrej me një celular modern, shkruan meganews.al.

Kohët e fundit, gruaja e vjetër, për herë të parë në shumë vite, lahet ne një banjë të mirë. Nëse nuk do të ishte për ndihmën e Lucy dhe fëmijëve të saj, vetëm Zoti e di se cili do të ishte fati i kësaj gruaje!

Sot, buzëqeshja e saj i thotë të gjitha…

Njerëzit me një zemër të mirë, si Lucy, janë shumë të nevojshme në botën tonë. Falë saj, kjo grua e moshuar e vetmuar mori një shtëpi të pastër, vëmendje dhe më e rëndësishmja, shoqëri!