Rritet Kudo Në Oborret E Shtëрive Tona, E Gjeni Dot Se Ѕi Quhet ? Рërmban Mineralin Që Ѕhëron Me 10-Tra Ѕëmundje

Fjalën Portulaca oleracea mund të mos e keni dëgjuar ndonjëherë, ama këtë bimë e keni parë me mijëra herë, në bahçen tuaj, nëpër ara, në rrëzat e xhadeve. Madje është aq bujare sa ndonjëherë mbin edhe në vazot e luleve për të na thënë: Ja ku jam, më përdor edhe ti që ske një bahçe.
Shtyp hapesiren re.klamuese me poshte dhe ndiqni lajmin e plote

Ky është burdullaku që ne s’ia kemi ditur vlerat dhe shpesh e kemi shkulur si bar të k eq për të mos i marrë lëndët ushqyese luleve ose perimeve pranë të cilave mbin. Po përse duhet ta mbledhim gjithmonë këtë bimë?
Shtyp hapesiren re.klamuese me poshte dhe ndiqni lajmin e plote

Çdo pjesë e kësaj bime është e ngrënshme, lulet, gjethet, kërcelli, madje dhe farat. Për shkak të shijes pak të thartë e të kripur, shtimi i burdullakut në sallatën tuaj i jep asaj më shumë shije asaj.
Është shumë e ushqyeshme dhe rritet fare lehtë në oborrin tuaj, ndonjëherë pa u përpjekur fare. Burdullaku ndihmon kundra ngrënies dhe peshës së tepërt.

Gjethet dhe kërcejtë e burdullakut janë mishtore, çka do të thotë që janë shumë të pasura me ujë dhe fibra. Kjo është arsyeja pse konsumimi i burdullakut është një ide e mirë nëse doni të hiqni ca kile.

Kjo bimë ju siguron ndjesinë e ngopjes dhe nuk ju lejon të hani më tepër se duhet. Burdullaku është një aleat shumë i mirë i rënies në peshë nëse kombinohet me ushqime të tjera të shëndetshme dhe aktivitet të rregullt fizik.
Ndihmon në reduktimin e r iskut të at. akut dhe inf arktit në zemër.

Acidet yndyrore Omega-3 të cilat gjenden me shumicë tek burdullaku, janë shumë të dobishme për sistemin kardiova skular.

Këto yndyra të shëndetshme ndihmojnë në zvogëlimin e kolesterolit të k eq dhe parandalojnë depozitimin e tyre së bashku me pllakëzat në muret e arterieve.
Kjo rezulton në uljen e presionit të gja. kut që është diçka pozitive për zemrën tuaj. Konsumimi i burdullakut mund të ndihmojë në uljen e shanseve të sëm. undjeve të zemrës, go ditjeve në zemër dhe në tru falë sasive mbreslënëse të acideve yndyrore omega-3!

Konsumi i rregullt i burdullakut mund t’ju mbajë larg osteoporozën.

Osteoporoza është një gjendje që karakterizohet nga prirja e ko ckave për të pasur fr aktura. Diçka e thjeshtë si shtimi i burdullakut në dietën tuaj mund t ju ndihmojë në betejën me osteoporozën dhe ndërlikimet e saj me kalimin e kohës.

Kjo sepse kjo perime nuk përmban vetëm kalcium, por edhe minerale të tjera të rëndësishme për ko cka të forta. Ajo përmban edhe mangan, magnez dhe hekur. U bën mirë gjithashtu dhëmbëve tuaj,