A duhen vaks.inu.ar fëmijët kundër koro.navir.usit? Ja si përgjigjet mjeku Alimehmeti

A duhen vaks.inu.ar fëmijët kundër koro.navir.usit? Ja si përgjigjet mjeku Alimehmeti

Mjeku epidemiolog, Ilir Alimehmeti deklaroi se fëmijët nuk duhen vaks.inua.r kundër koro.nav.ir.usit, pasi sipas tij, personat nën moshën 18 vjeç, pasi ri.sku për këtë kategori është tejet i ulët.

Deklarata e Alimehmetit u bë ditën e sotme në emisionin ”Kjo Javë” në Neës24. Alimehmeti u shpreh se në vjeshtë do te ketë një shtim të rasteve me koro.navi.rus, por nuk do të jetë situatë e rëndë, ashtu sikurse vitin e kaluar. Ndër të tjera, epidemiologu tha se ende ka paqartësi për faktin se mund të qarkullojnë të tjera variante të koro.navir.usit.
Shty’p hapsiren rek.lamuese me poshte qe te lexoni me teper.. ↓↓

Ilir Alimehmeti: ”Jo. Po të shohësh të dhënat zyrtaret të Anglisë, në personat nën 18 vjeç, ka pasur vetëm 25 vdekje në të gjithë Britaninë e Madhe. Megjithatë risku për personat deri në 30 vjeç, është tejet i ulët. Ju e kuptoni që kjo ka të bëjë me një altruizëm, vaks.ina është fakultative. Për personat 18 vjeç e poshtë është tejet i ulët risku. Për fëmijët efektet afatgjate janë më të shumta. Do të kemi rritje rastesh. Ka disa të panjohura sa do të jetë kjo dallgë. Nuk do të jetë aq e lartë sa viti i kaluar, por do të jetë më i ulët. Duhet të dimë për të llogaritur, se çfarë variantesh do të ketë në qarkullim, sa është përqindja e personave që e kanë kaluar dhe sa do të jetë efekti i vaks.ina.ve dhe sa efektive janë ndaj varainteve të reja.”

Check Also

Nuk E Njeh Pla Kjen kjo grua: Nuk E Keni Idenë Se Kur Ka Lindur Valbona Selimllari, Do Mbeteni Me Gojë Hapur Kur Ta Mësoni…??

Nuk E Njeh Pla Kjen kjo grua: Nuk E Keni Idenë Se Kur Ka Lindur …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *