Diplomohet studenti më i vjetër në botë, nuk do ta besoni sa vjeç është

Diplomohet studenti më i vjetër në botë, nuk do ta besoni sa vjeç është

Një pensionist në Britaninë e Madhe, është bërë studenti i diplomuar më i vjetër pasi mori diplomën e universitetit në moshën 96-vjeçare. Archie Ëhite mori diplomën e tij nga fakulteti i arteve në Universitetit East Sussex.

Mbajtësi i këtij rekordi është në fakt Shigemi Hirata nga Japonia, i cili ishte 96 vjeç e 200 ditë në kohën e përfundimit të studimeve. Archie shënoi arritjen e tij me një ekspozitë pikture të projekteve të tij finale, të studimeve të artit, shkruan Infdependet.

Archie thotë se kërkon të hapë një grup bamirësie për studentët e paavantazhuar dhe piktorë të tjerë, që ata të fitojnë sa për të jetuar me punën e tyre.Ju ftojmë të hapni rekl.amen e mëposhtme për pak sek’onda qe të lexoni lajmin e plotë…

Ai ka lindur në vitin 1925 kur në fronin britanik ishte ende mbreti George V. Amatori i pikturës ka punuar si ndihmës-avokat deri në moshën 92 vjeçare dhe thotë se u regjistrua në universitet në 2018 për ta njohur më mirë veten me kryeveprat e artistëve të mëdhenj.

Check Also

A e lini celularin tuaj duke u karikuar gjatë natës? Ja pse nuk duhet ta bëni më këtë

A e lini celularin tuaj duke u karikuar gjatë natës? Ja pse nuk duhet ta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *