Ndodhi dhe kjo! Ja në cilin vend është krijuar shiu artificial, nuk duronin dot vapën e madhe

Ndodhi dhe kjo! Ja në cilin vend është krijuar shiu artificial, nuk duronin dot vapën e madhe

Reshje të dendura shiu do të ishte një pamje e zakonshme në pjesë të Azisë Juglindore, por kjo ndodh edhe në Emiratet e Bashkuara Arabe, në kulmin e një vale të nxehtësisë verore e cila ka parë që temperaturat rregullisht tejkalojnë 48 gradë celcius. Sipas Qendrës Kombëtare të Meteorologjisë së Emirateve të Bashkuara Arabe, reshjet u rritën nga o peracionet e “mbjelljes” së reve për të rritur reshjet në vendin e Gjirit. Ju ftojmë të hapni rekl.amen e mëposhtme për pak sek’onda qe të lexoni lajmin e plotë…

Pra Dubai ka krijuar shiun artificial nëpërmjet të ashtuquajturës, mbjellje të reve që janë pjesë e një misioni të vazhdueshëm për të gjeneruar reshje në vendin e Lindjes së Mesme.

Shiu i shtuar krijohet duke përdorur teknologjinë dron që lëshon ngarkesa elektrike në re në mënyrë që ato të grumbullohen së bashku dhe të formojnë reshje.

Check Also

Nuk E Njeh Pla Kjen kjo grua: Nuk E Keni Idenë Se Kur Ka Lindur Valbona Selimllari, Do Mbeteni Me Gojë Hapur Kur Ta Mësoni…??

Nuk E Njeh Pla Kjen kjo grua: Nuk E Keni Idenë Se Kur Ka Lindur …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *