“Rastësi që nuk ka hyrë në Shqipëri”, epidemiologu Ilir Alimehmeti flet për variantin Delta: Këto janë sim.pto.mat që shfaq

“Rastësi që nuk ka hyrë në Shqipëri”, epidemiologu Ilir Alimehmeti flet për variantin Delta: Këto janë sim.pto.mat që shfaq

Epidemiologu i njohur Ilir Alimehmeti ka folur sot i ftuar në emisionin “Kjo javë” për co.vi.d-19, dhe specifikisht për variantin Delta. Ai tha se numri aktual i infektimeve është tejet i ulët, ndërsa shtoi, se pritet shtim i infe.ktim.eve në muajt e vjeshtës. Mjeku tha se varianti DEL.TA, edhe nëse nuk ndodhet aktualisht në vend, do të jetë i pranishëm në një moment të dytë.

Ai tha se ky variant i virusit ka shkallë infe.ktue.shmë.rie mbi 40%, ndërsa sim.pto.mat që shfaq, janë të ngjashme me viroza të tjera, ndaj sipas mjekut dhe përhapja e infe.ksi.on.it është më e madhe.Shty’p hapsiren rek.lamuese me poshte qe te lexoni me teper.. ↓↓

Pyetje: Varianti DEL.TA, në optikën tuaj ka mbërritur?

Ilir Alihmehmeti: Ne nuk kemi mundësi ta mbajmë Del.tën jashtë. Ne s’kemi metodë. Para një muaji OBSH njoftoi se 92 shtete kishin DEL.TËN prezentë, ndërkohë shtetet rreth nesh kanë raportuar raste. Nëse nuk jemi një planet tjetër, por pjesë e Evropës. Në gusht, pritet që shumica e rasteve të jenë variant DEL.TA. Varianti DEL.TA, është më ngjitës, 40% më i trasnmetueshëm, ka një klinikë më të butë. Bën që të maskohet me viroza të tjera. Bëhet më e rrallë temperatura, shumë më e rrallë humbja e shijes dhe e nuhatjes. Kjo është arsyeja që bëhet më i trasnmetueshëm se njeriu s’e kupton.

Check Also

A e lini celularin tuaj duke u karikuar gjatë natës? Ja pse nuk duhet ta bëni më këtë

A e lini celularin tuaj duke u karikuar gjatë natës? Ja pse nuk duhet ta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *