Tensioni Normal I Gjakut Nuk Është 12 Me 8. Ky Është Tensioni Normal I Gjakut, Sipas Moshës Që Keni Për Femrat Dhe Meshkujt

Presioni i lartë i gjakut, ose hipertensioni, është një nga problemet shëndetësore më të zakonshme me të cilat shumë njerëz përballen. Ndërsa shumica e njerëzve që vuajnë nga tensioni i lartë nuk kanë ndonjë simptomë, edhe nëse leximet e tyre arrijnë nivele jashtëzakonisht të larta, disa mund të përjetojnë shenja të caktuara, të tilla si vjellje, marramendje, gulçim, vizion të paqartë, dhimbje koke, dhe hundë.Shtyp hapesiren reklamuese me poshte qe te lexoni me teper..

Presioni normal i gjakut sipas moshës tuaj. Tensioni i lartë i pakontrolluar i gjakut mund të rrisë ndjeshëm rrezikun e zhvillimit të disa kushteve serioze shëndetësore, si dëmtimi i veshkave, humbja e vizionit, humbja e kujtesës, ateroskleroza, sëmundjet e zemrës, sulmet në zemër etj.Shtyp hapesiren reklamuese me poshte qe te lexoni me teper..

Presioni i gjakut ndryshon gjatë gjithë ditës dhe ndryshon në çdo individ sipas disa faktorëve, duke përfshirë moshën, gjininë dhe trashëgiminë. Mjekët kanë vendosur vlerat e mëposhtme për tensionin normal të gjakut:
Presioni i gjakut tek meshkujt sipas moshës: 20 vjeç – 123/76 Deri në 30 vjeç – 126/79, 30-40 vjeç – 129/81, 40-50 vjeç – 135/83, 50-60 vjeç –, 142/85, Mbi 70 vjeç – 142/80.Shtyp hapesiren reklamuese me poshte qe te lexoni me teper..

Presioni i gjakut tek femrat sipas moshës: 20 vjeç – 116/72 Deri në 30 vjeç – 120/75, 30-40 vjeç – 127/80, 40-50 vjeç – 137/84, 50-60 vjeç – 144/85, Mbi 70 vjeç – 159/85.

Check Also

Nuk E Njeh Pla Kjen kjo grua: Nuk E Keni Idenë Se Kur Ka Lindur Valbona Selimllari, Do Mbeteni Me Gojë Hapur Kur Ta Mësoni…??

Nuk E Njeh Pla Kjen kjo grua: Nuk E Keni Idenë Se Kur Ka Lindur …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *