Karierra filmike e Sir Sean përfshin pesë dekada, është i njohur më së miri për të parët që portretizon rolin e spiunit imagjinar britanik 007, rol të cilin ai luajti gjatë periudhës 1962–1971.

Ai u vlerësua sot si “Skocezi më i madh në botë dhe i fundit nga yjet e vërtetë të Hollwyoodit”, pasi bashkësia e aktrimit dhe më gjerë u mblodh për ta kujtuar atë.